mandag 24. august 2015

Splitboard, tid for montering

Bindingene, ett sett Karakoram Split30, ankom forrige uke fra Park og Pudder. Jeg benyttet samtidig anledningen til å gi brettet en god runde med voks og passet på at skruene ble forsvarlig festet med gjengelås. For å toppe det hele gav jeg festepinnene for "ridemodus" ett strøk med marinfett. Hele prosessen tok litt tid, spesielt siden jeg hadde glemt å justere bindingene slik at de passet til skoene, og måtte gjøre noen ekstra justeringer.

Fin pakke.

Vareopptelling.

Test av låsesystemet.

Nytt lag med voks.

Litt mye marinfett.
 Jeg hadde stor nytte av å se instruksjonvideoene fra Karakoram. Her er instruksjonvideo for montering av binding og grensesnitt.


.. og justering av bindingstørrelse."Ride mode".

"Tour mode".

I tillegg kjøpte jeg en liten børste-skrape fra Outnorth for å holde snøen borte fra bindingene. Denne skrev jeg kort om tidligere. Børstehårene på denne er passe stive og vil trolig hjelpe for å fjerne vanskelig snø. I tillegg kan man bruke den som skrape visst man bruker en av de rette sidene.
Nyttig liten børste / skraper og minikompass.
Gjengelås og marinfett kjøpte jeg på Biltema. I tillegg behøvde jeg å kjøpe 3/8 tommers skiftnøkkel, ett sett skrutrekkere, 4 millimeter umbrako og 3/32 tommers umbrako. Jeg tror 4 millimeter umbrako tilsvarer M4 umbrako. Litt forvirrende med ulike standarder, men den passet uansett skruene.