onsdag 27. juli 2011

Manipulerer manifestet

NRK rapporterer at Anonymous ønsker å lage forfalskede kopier av manifestet til terroristen som jeg ikke ønsker å nevne med navn. Formålet er å lage kopier med endret innhold og distribuere den nye utgaven som om det var ett originalverk. Dette er for at det ekte verket skal bli vanskelig å finne og for å gjøre narr av "livsverket" til terroristen jeg ikke ønsker å nevne med navn.

Anonymous er kjent for å ta i bruk radikale virkemidler mot personer de ikke liker og for å bruke DOS angrep som protestform mot organisasjoner som ikke deler deres syn. Jeg tenker da på HBGary vs. Anonymous og tjenestenekt mot Høyre og Arbeiderpartiet i forbindelse med protesten mot Datalagringsdirektivet. I saken om HBGary viste Anonymous at de ikke har noen sperrer på hvor langt de går i å straffe noen som står i veien for dem, og ved tjenestenekt mot partisider bruker de en protestform som fører til at en part i en politisk debatt ikke får komme til ordet. Anonymous har vist seg i stand til å krysse statens lover og demokratiske spilleregler, og vist seg å være istand til å slippe unna med det.

Målet forhelliggjør ikke i alle tilfeller midlene, og det gjør Anonymous mer til en joker enn noe som står for noe godt i mine øyne. Men jeg må innrømme at det å manipulere budskapet til terroristen jeg ikke ønsker å nevne med navn er en fantastisk idé og jeg håper de lykkes med dette. Terroristen jeg ikke ønsker å nevne med navn fortjener ikke å få lov til å spre sitt hatefulle budskap til verden. Det vil alltid være en fare for at manifestet kan inspirere til mer hat og flere voldshandlinger slik terroristen jeg ikke ønsker å nevne med navn håper på.