lørdag 26. februar 2011

Puppy Linux

Testet Puppy Linux 5.2 på min ASUS Eee 900 i går, og det fungerte overraskende bra. Problemet med denne maskinen er at den interne disken er altfor treg, men Puppy er laget for å kjøre på maskiner med lave spesifikasjoner og "live" medier.

Selv om alt fungerte kjapt (selv "tunge" programmer som nettlesere fløt utmerket) så var jeg ikke så fornøyd med at alt kjører som root. Det vil si, at standardbrukeren er en superbruker med fulle rettigheter. Etter hva jeg fant ut etter litt søking på nett var at det ikke helt trivielt å gjøre puppy om til ett flerbrukersystem. Det er visst en generell ide i Puppymiljøet at dette er helt greit, jeg for min del synes det virker litt amatøraktig. Det som på den andre siden er positivt er at Puppy er veldig enkelt å bruke. De som har laget Puppy har hatt brukeren i fokus.

For sofasurfing virker Puppy som en kjempedistribusjon. Men som følgesvenn på veien ville jeg iallefall tatt noen forholdsregler om man skal bruke puppy til seriøst arbeid.

Puppy fungerer kjempefint på Asus Eee 900 og for sofasurfing.
Neste gang vil jeg forsøke FreeBSD og se om det er ett alternativ for denne laptoppen.