mandag 9. juni 2014

Linux notater

Notater som kanskje kan være verdt å sjekke tilbake til en gang.
  • Linux kan fint installeres å kjøres fra ekstern USB disk, men det fungerer ikke før du har installert en FAT32 (EFI) partisjon på  ~200MB for Ubuntu på maskiner som er konfigurert med EFI. Debian har en opsjon for å lage EFI partisjon når du setter opp disken manuelt.
  • Jeg kom over ett flott triks (kreditt her) for hvordan man hindrer update-grub å lete etter andre OS ved å kjøre kommandoen: sudo chmod -x /etc/grub.d/30_os-prober.
  • Automount i Unity (Ubuntu) er plagsomt når man har en ekstern disk med mange partisjoner, skjult i konfigurasjonsinnstillingene finnes det heldigvis en måte å deaktivere denne funksjonaliteten på (bare husk på å installere dconf-editor først).
Andre observasjoner.
  • WiMP finnes nå bare som selvstendig installer, og denne versjonen lar seg ikke installere i Wine. Oppgraderer jeg en gammel versjon som er installert med AdobeAir, får jeg ikke oppdatere til den siste versjonen. Den versjonen som kom ut rett før WiMP bare tilbydde en selvstendig installer, er veldig ustabil nå. Inntil videre kjører jeg bare WiMP i virtuell maskin med Windows 7.
  • Unity (Ubuntus spesielle skrivebordsmiljø) er faktisk ikke så ille i 14.04, jeg har brukt det nesten daglig siden i mai. Det som trekker opp er at det nå begynner å bli veldig modent, og jeg liker hvordan det fungerer når du arbeider med flere skjermer. Men jeg klarer aldri å huske release navnene Canonical bruker, som "Trusty Tahr"..
  • Terminator er min nye venn.