søndag 12. mai 2013

Python-ressurser


Tenkte jeg burde lære meg litt mer om programmeringsspråket Python, og kom derfor over noen nyttige ressurser.

Python Koans

Jeg skrev litt om Ruby Koans tidligere. Koans er en praktisk måte å lære seg ett nytt språk på hvor man retter opp (unit) tester inntil alle disse passerer. Jeg har ikke kommet så langt gjennom Python Koans testene ennå, men så langt ser de bra ut. Er du fortsatt usikker på hva koans egentlig er, så finnes det en YouTube video hvor Greg Malcom forklarer alt i detalj.

YouTube

Derek Banas har lagt ut atten svært gode Python-videoer på YouTube. Vel verdt å merke seg om du behøver en rask introduksjon.

Kindle (bøker)

Jeg har lest en eller to Head First bøker tidligere, og disse bøkene er gode på å formidle nye temaer på en underholdende måte. Bøkene er lagt opp til å være mer pedagogiske enn dype, og det er akkurat det man behøver når man skal lære seg noe nytt. Head First Python tar for seg Python selvfølgelig. Denne fant jeg som Kindle-utgaven på Amazon. Det er for tidlig å mene noe om boken, men jeg kan i alle fall fortelle at den holder den samme stilen som de andre bøkene i serien.

 

Oppdatering 26 mai

Jeg har lest omtrent halve Head First Python, og selv om boken påstår den er beregnet for lesere med utviklererfaring antar den ingenting om forhåndskunnskaper. Det gjør at boken vil virke for lettvekt om du har solid innsikt i ett annet programmeringsspråk fra før av. Boken fokuserer på grunnleggende oppgaver, men jeg savner fokus på Python praksis og hvordan man løser ordentlige problemer. Jeg lærer noen nyttige ting naturligvis, men føler ikke at jeg kommer nærmere å bli en Python programmerer. Men uten om det så har boken ett godt "lær deg selv" format som utvilsomt fungerer bra.

Python Koans og YouTube videoene var mer verdt tiden. Men jeg tror det er best å supplementere disse kildene med en bokressurs, eller ett ordentlig prosjekt som tvinger fram litt framdrift i læringen.